Onze Blog

0

Gefeliciteerd, u hebt een website en gaat ondernemen. Er is veel informatie op het internet beschikbaar. Daarnaast is het internet gigantisch groot. Als ondernemer moet je tegenwoordig zowel nationaal als internationaal kunnen concurreren met andere ondernemingen. Hoe zorgt u ervoor dat een klant uw product of dienst kiest als hij kan kiezen tussen duizenden aanbieders? Simpel: Uw website moet SEO kwalitatief goed zijn, en met SEA lok je de klanten naar binnen.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization (zoekmachine optimalisatie).

Uit onderzoek onder mensen op het internet blijkt dat ruim meer dan de helft van deze potentiële klanten hun zoektocht begint bij een zoekmachine zoals Google. Als de potentiële klant hierin een zoekterm naar een product of diensten invoeren kunnen hierdoor duizenden hits op het scherm verschijnen.

De zoekmachine rangschikt de resultaten op relevantie, kwaliteit en populariteit. Hoe relevanter en populairder hoe hoger de website in de zoekmachine. Uit verder onderzoek blijkt dat driekwart van de mensen op het internet niet verder kijkt dan de eerste vier resultaten.

Kortom hoe hoger je positie in de zoekmachine hoe meer potentiële klanten jouw website zullen bezoeken. Het is dus erg belangrijk om hoog in deze lijst te staan. Een SEO kwalitatief goede tekst op een website zorgt ervoor dat zoekmachines de website hoger in de lijst zetten omdat de zoekterm in de tekst voorkomt en de tekst kwalitatief goed is.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren).

Bij de SEO test wordt de relevantie van de tekst beoordeeld. Bij SEA wordt de populariteit van de website verbeterd. Hoe meer mensen je website bezoeken hoe hoger je in de lijst van zoekmachines komt. Om je website een boost te geven kan je op verschillende manieren het aantal bezoekers en daarmee de vermeende populariteit (zoals Google het ziet) verbeteren. Met advertenties op Google komt uw website boven of aan de rechterkant naast de eerste vier zoekresultaten te staan. Hierdoor krijgt u bijna zeker meer bezoekers als  u de juiste zoektermen hebt gebruikt.

 

SEO en SEA samen een winnaar

Goed, uw website heeft een hoge SEO kwaliteit en u hebt geïnvesteerd in SEA. Dan bent u klaar voor een serieus aantal bezoekers en klanten. De beste websites zijn namelijk een mix van goede SEO kwaliteit met genoeg SEA investering!

Het is bijna niet te geloven maar er zijn blijkbaar nog steeds eigenaars van bedrijven die denken dat ze geen sterke online aanwezigheid nodig hebben. Of er niet eens over na willen denken om een online marketing campagne te starten. Over het algemeen zullen ze bedrijven leiden die ervan uit gaan dat lokale klanten wel op ze af komen, gewoon omdat ze in de buurt zijn.

En het is een feit, je locatie en je gemak, ze kunnen van groot voordeel zijn als je zaken doet. Toch, ook fysieke bedrijven kunnen profijt hebben van een op professionele wijze ontworpen en op maat gemaakte website. We noemen even een paar belangrijke redenen.

Nieuwe klanten kunnen je online opzoeken voordat ze jouw bedrijf bezoeken

Het gebeurt steeds vaker dat klanten websites bezoeken, social media profielen bekijken en review websites bestuderen voordat ze in eigen persoon een winkel bezoeken. Als je geen website hebt of je website ziet er niet al te professioneel uit, dan kun je niet verwachten dat je op die manier nieuwe klanten voor je wint. Op zijn minst moet je zakelijke website ervoor zorgen dat je geloofwaardig overkomt en basale informatie geven over je producten, je diensten en je vestigingsplaats.

Ook al ben jij niet online, je concurrenten zijn dat wél

Het is belangrijk om je goed te beseffen dat je waarschijnlijk een hoop concurrenten hebt die online aanwezig zijn en dat veel van die concurrenten state-of-the art websites zullen hebben. We hebben het niet over al die andere kleine bedrijfjes in een gemiddelde winkelstraat, overigens. Op dezelfde manier als honderden lokale boekwinkels het moesten afleggen tegen Bol.com, zijn er heel veel kleine en gespecialiseerde bedrijfjes die onder druk komen te staan van online retail bedrijven, zowel landelijk als wereldwijd.

Je website creëert aanloop in je bedrijf

Vandaag de dag kijken de meeste klanten op Google of andere bronnen via het internet om bedrijven te vinden. In feite zijn zowat alle papieren adresboeken (zoals de Gouden Gids) gewoon verdwenen in veel gebieden. Je kunt profijt hebben van een actueel gehouden website die ook lokaal gemakkelijk online te vinden is. Simpelweg door goed vindbaar te zijn, kun je klanten die in andere gevallen je bedrijf nooit zouden opmerken, zo aantrekken dat ze de weg naar je voordeur gemakkelijk weten te vinden.

Mond-tot-mondreclame werkt nu digitaal

Mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de snelste en winstgevendste manieren om nieuwe klanten aan te trekken. Maar in het digitale tijdperk zullen de meeste fans hun ervaringen met jouw bedrijf niet bespreken onder het genot van een kopje koffie. In plaats daarvan gaan ze het doen via Facebook en andere social media, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de online reviews. Dus, als jij wilt dat mensen reclame maken over jouw geweldige producten, je diensten, je prijsstelling en je klantgerichtheid, kun je maar beter zorgen dat je gemakkelijk online te vinden bent.

 

Het is gemakkelijk om een prachtige website te optimaliseren voor plaatselijke klanten

Tegelijkertijd met de trend dat Internet een steeds maar groter onderdeel wordt van het zaken doen, is er ook een trend dat het gemakkelijker dan ooit is om een online aanwezigheid te creëren die op professionele leest geschoeid is. Met slechts een paar korte bijeenkomsten kun je beschikken over een team van creatieve breinen zoals de onze die werken aan de webpagina’s en je Internet marketing tools die jij nodig gaat hebben. Gegeven het feit dat het zo gemakkelijk en betaalbaar is geworden om je website te professionaliseren, is er eigenlijk geen enkele reden om nog langer te wachten.

Zelfs als je bedrijf tientallen jaren heeft gefunctioneerd zonder een echt grote online aanwezigheid, is er een veelvoud aan redenen om aan te haken bij de tijdgeest en ervoor te zorgen dat jij op gaat vallen op het web.

9 Tips om te bepalen of u een nieuwe website nodig heeft

Een website is een product dat gedateerd kan raken. Een eerste indruk van uw onderneming is belangrijk en juist daarom is het van belang dat uw website uitnodigend is. Of u een nieuwe website nodig heeft? Laten deze 10 tips u helpen om dat te bepalen.

1. Beschikt u over een responsive design?

Een responsive website betekent dat uw website zich aanpast aan het scherm van de gebruiker. Aangezien het mobiele internetverkeer in de afgelopen jaren fors is toegenomen, ontkomt u niet aan een responsive design website. U knt begrijpen dat een niet goed leesbare website klanten kan verliezen.

 (meer…)

0

Voorkom deze beginnersfouten in WordPress

Wie van plan is om een website te beginnen, moet in het begin al een aantal belangrijke beslissingen nemen. De meesten van ons zijn niet echt op de hoogte van alle technische ins en outs van webdesign en zijn tevreden met een handig pakket waarmee ze zelf hun site vorm kunnen geven. Maar wel met een pakket dat mogelijkheden biedt om het ook als individueel maatwerk te doen.

 (meer…)

0

Foto’s zijn een essentieel onderdeel van uw website

U krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt voor ontmoetingen, voor zakelijke afspraken, voor dates en voor uw website. De concurrentie in uw branche zal met zoals u erg actief zijn en consumenten verwachten dat een onderneming beschikt over een website. U weet ook dat de tijd dat potentiële klanten genoegen namen met secondenlang wachten totdat een Flash-fimpje zich laadde en dan afspeelde, voltooid verleden tijd is. Bent u de eerste drie seconden niet interessant genoeg? In het hoofd van uw klanten geldt dan: “Voor u tien anderen.”

 (meer…)

0

Vijf tips voor betere vindbaarheid

Heb je een website voor zakelijke doeleinden? Of heb je een boodschap en draag je die uit via je blog? Denk je eraan om een webwinkel te beginnen? Wat je doel ook is, voor je site is gevonden worden in Google en andere zoekmachines essentieel. Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord dat er methodes voor ontwikkeld zijn om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen. Wil je beter gevonden worden in Google? Lees dan vooral de volgende vijf eenvoudige tips.

 (meer…)

Videomarketing voor je bedrijf kan het aantal bezoekers van je website enorm toe laten nemen

Waarom is dat eigenlijk zo? Mensen brengen tegenwoordig steeds meer tijd op internet door. We zijn nieuwsgierig en we willen graag zoveel mogelijk informatie tot ons nemen, zonder er veel voor te hoeven doen. Misschien herken je het volgende bij jezelf: een video kijken gaat gemakkelijker dan een tekst lezen. Je wordt snel meegesleurd in een sfeer, waarin je bijvoorbeeld moet lachen om een grap, of ontroert wordt door iets. Emoties overbrengen is een kracht van video marketing en dat heeft diverse voordelen.

 (meer…)

Eenvoudige tips om  de conversie te verhogen van uw webwinkel!

Het is de bedoeling van uw webwinkel. U wilt dat bezoekers ook daadwerkelijk aankopen gaan doen. U heeft een aanbod, het staat online en nu moet het gebeuren. Nu zou alles gewoon vanzelf moeten gaan.
Is dat ook zo? Valt het in de praktijk soms niet tegen? Conversie verhogen voor uw webwinkel, zou dat niet beter kunnen? Met de volgende 11 tips zult u een heel eind komen.

 (meer…)

0

De internetgebruiker van nu heeft vele verschillende apparaten tot zijn beschikking om mee te internetten. De ouderwetse vaste computer is vervangen door laptops, smartphones, tablets en zelfs smartwatches. Een moderne website-eigenaar kan er dus vanuit gaan dat zijn website wordt bezocht op schermen die variëren in grootte van broekzakformaat tot breedbeeld-tv’s.

Een slim websiteontwerp houdt daar rekening mee, bijvoorbeeld door het design afhankelijk te maken van de schermgrootte waarop de website wordt bekeken. Zo krijgen gebruikers bij elk scherm een bijpassende website te zien. Dat wordt responsive design genoemd: een ontwerp dat zich, letterlijk, voegt naar het schermformaat.

 (meer…)

0

9 manieren om te zorgen dat de websitebezoeker uw website niet verlaat

Uit onderzoek blijkt dat 30 tot 50% van elke website bezoeker de website verlaat na het bekijken van de eerste webpagina. Een gemiste kans! Hoe zorgt u er nou voor dat de bezoeker uw website niet verlaat?

 (meer…)