Foto's zijn een essentieel onderdeel van uw website

HomeNieuwsFoto’s zijn een essentieel onderdeel van uw website
17 juli 2016

Foto’s zijn een essentieel onderdeel van uw website

U krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt voor ontmoetingen, voor zakelijke afspraken, voor dates en voor uw website. De concurrentie in uw branche zal met zoals u erg actief zijn en consumenten verwachten dat een onderneming beschikt over een website. U weet ook dat de tijd dat potentiële klanten genoegen namen met secondenlang wachten totdat een Flash-fimpje zich laadde en dan afspeelde, voltooid verleden tijd is. Bent u de eerste drie seconden niet interessant genoeg? In het hoofd van uw klanten geldt dan: “Voor u tien anderen.”

Zeg het met beeldtaal, want fotografie is belangrijk voor uw website

Het is een feit dat de digitale wereld helemaal is ingesteld op beelden. Het is een feit dat de misschien wel belangrijkste culturele uiting uit de 20e Eeuw, film, de wereld compleet heeft veranderd. Beelden zijn krachtig, zowel statische als bewegende. Toen Kennedy en Nixon in 1963 streden om het presidentschap, beoordeelden luisteraars Nixon als winnaar. Maar zij die tv keken, zagen hem zweten. De rest is geschiedenis.
Onze hersenen nemen visuele informatie veel sneller in zich op dan geschreven of gesproken informatie. Wie een goede eerste indruk wil maken, zal dat in eerste instantie toch echt met beeldtaal moeten doen. Op uw website kiest u dus voor een mooie foto op uw homepage. Fotografie is belangrijk voor uw website.

Een professionele eerste indruk

Een professionele foto straalt onmiddellijk uit dat u betrouwbaar en deskundig bent en dat u oog heeft voor kwaliteit. U bepaalt met die foto meteen de sfeer die u wilt overbrengen. En als die sfeer geheel in lijn ligt met uw producten of dienstverlening en bovendien past in de beeldtaal van uw potentiële afnemers, dan merkt u aan uw rendement dat fotografie belangrijk is voor uw website.

Een mooie foto als verwelkoming

Wie social media goed bekijkt en analyseert ziet dat iedereen bezig is met het continu wekken van een goede indruk. Mensen die succesvol actief zijn op social media zijn mensen die de interactie opzoeken. Dit doen ze niet alleen met reacties en tekstuele postings, maar ook met foto’s, vaak met humor, die uitnodigend en verwelkomend zijn. Dit kunt u ook met uw productfoto’s. Uiteraard is het heel verstandig, zeker als u een webwinkel heeft, om uw producten zo goed mogelijk en liefst in 360 graden te tonen. Maar uiteindelijk draait het om het gebruik. Als u laat zien hoe klanten in de dagelijkse praktijk met uw producten omgaan, werkt dit uitnodigend en wordt de button naar het winkelwagentje sneller gevonden. Ook hier blijkt dat fotografie belangrijk voor uw website is.

Foto’s als wegwijzers

Als u wilt dat geïnteresseerde bezoekers uw website verder onderzoeken, hoe doet u dit dan? Met een tekst in kapitalen en een “klik hier”? Of met een uitnodigend en vriendelijk kijkende foto en een hand die de weg letterlijk wijst? Dat beeld is veel krachtiger en effectiever. Ook hiermee kunt u ervaren dat fotografie belangrijk voor uw website is.

Stockfoto’s of zelf gemaakt?

We geven toe, er zijn prachtige stockfoto’s van hoge kwaliteit beschikbaar. Als u goed zoekt zijn er vast een aantal naadloos te passen in uw boodschap. Houdt u wel rekening met één aspect: de beste en meer populaire stockfoto’s zijn al vaak gebruikt en zullen daarom worden herkend. Fotografie is belangrijk voor uw website, maar wilt u uw boodschap niet veel persoonlijker maken, veel unieker? Investeert u dan vooral in een goede fotograaf die voor u unieke beelden vastlegt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.