26 juli 2016
wordpress

Voorkom deze beginnersfouten in WordPress

Wie van plan is om een website te beginnen, moet in het begin al een aantal belangrijke beslissingen nemen. De meesten van ons zijn niet echt op de hoogte van alle technische ins en outs van webdesign en zijn tevreden met een handig pakket waarmee ze zelf hun site vorm kunnen geven. Maar wel met een pakket dat mogelijkheden biedt om het ook als individueel maatwerk te doen.

Een van de populairste pakketten is WordPress. WordPress is relatief makkelijk in het gebruik, het is open source en door de vele beschikbare thema’s en templates kan iedereen naar eigen smaak bouwen en vormgeven. Het is dan ook een van de meest gebruikte pakketten ter wereld. We willen je graag goed op weg helpen. Daarom geven we je hier een overzicht van vijf beginnersfouten in WordPress. Doe er je voordeel mee!

Let op je directory

Als je WordPress installeert, zul je zien dat alle zip-files automatisch worden geïnstalleerd in een map met de naam ‘WordPress’. Wil je deze files uploaden naar je website, dan is het toch het makkelijkst om de hele map ineens te nemen? Dat is toch logisch?
Helaas krijg je dan wel de volgende situatie. Stel dat jouw website “www.MijnWebsite.nl heet. Als je de hele folder ineens uploadt, wordt je webadres automatisch www.MijnWebsite.nl/wordpress. En dat was niet de bedoeling. Je kunt beter je files in je hoofddirectory zetten, zodat de WordPres installatie direct op www.MijnWebsite.nl terecht komt!

Maak je permalinks op maat

Je weet wat een permalink is? Een permalink mag je zien als een permanent adres voor een deel van je website waar je inhoud regelmatig verandert. Zoals een blog. WordPress geeft standaard permalinks, maar ze zien eruit als ‘machinetaal’. Standaard is dit /?p=[postid]. Je kunt dit zelf vervangen door herkenbare extensies, zoals keywords die voor jou relevant zijn of onderwerpen. Ook dit is erg belangrijk voor de toekomstige vindbaarheid van je website.

Geduld is een schone zaak

Prachtig toch! Je eerste drie pagina’s zijn klaar en je wilt ze aan de hele wereld laten zien. Die andere vijf die nog moeten worden geschreven, dat doe je de komende twee weken wel. Geduld is hier een schone zaak. Lege pagina’s met teksten als ‘under construction’ of ‘content volgt nog’ werken teleurstellend voor geïnteresseerde bezoekers. Zeker als je website een zakelijke is, moet je dit echt niet doen.

Maak een keuze uit de plugins

Een van de succesfactoren van WordPress is de grote hoeveelheid plugins die je kunt gebruiken. Onze tip: gebruik alleen die plugins waar je nu wat aan hebt en verwijder de anderen. Hiermee hou je je website snel en makkelijk te raadplegen. En dat levert je weer een hogere ranking op binnen zoekmachines zoals Google.

Voorkom hacken

WordPress heeft zeer regelmatig updates. Wees gedisciplineerd en installeer deze dan ook. Hierdoor komen voor jou ook nieuwere en misschien wel handige plugins beschikbaar. Bovendien verklein je de kans dat je website gehackt wordt. Wat hiervoor ook belangrijk is, is het gebruiken van een “sterk” wachtwoord. De naam van je kind + geboortejaar voldoet echt niet meer. Een combinatie van kleine en hoofdletters, cijfers en symbolen blijkt het beste.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.