Waarom offline bedrijven goede online marketing nodig hebben

HomeGoogle TipsWaarom offline bedrijven goede online marketing nodig hebben
8 juni 2017
marketing

Het is bijna niet te geloven maar er zijn blijkbaar nog steeds eigenaars van bedrijven die denken dat ze geen sterke online aanwezigheid nodig hebben. Of er niet eens over na willen denken om een online marketing campagne te starten. Over het algemeen zullen ze bedrijven leiden die ervan uit gaan dat lokale klanten wel op ze af komen, gewoon omdat ze in de buurt zijn.

En het is een feit, je locatie en je gemak, ze kunnen van groot voordeel zijn als je zaken doet. Toch, ook fysieke bedrijven kunnen profijt hebben van een op professionele wijze ontworpen en op maat gemaakte website. We noemen even een paar belangrijke redenen.

Nieuwe klanten kunnen je online opzoeken voordat ze jouw bedrijf bezoeken

Het gebeurt steeds vaker dat klanten websites bezoeken, social media profielen bekijken en review websites bestuderen voordat ze in eigen persoon een winkel bezoeken. Als je geen website hebt of je website ziet er niet al te professioneel uit, dan kun je niet verwachten dat je op die manier nieuwe klanten voor je wint. Op zijn minst moet je zakelijke website ervoor zorgen dat je geloofwaardig overkomt en basale informatie geven over je producten, je diensten en je vestigingsplaats.

Ook al ben jij niet online, je concurrenten zijn dat wél

Het is belangrijk om je goed te beseffen dat je waarschijnlijk een hoop concurrenten hebt die online aanwezig zijn en dat veel van die concurrenten state-of-the art websites zullen hebben. We hebben het niet over al die andere kleine bedrijfjes in een gemiddelde winkelstraat, overigens. Op dezelfde manier als honderden lokale boekwinkels het moesten afleggen tegen Bol.com, zijn er heel veel kleine en gespecialiseerde bedrijfjes die onder druk komen te staan van online retail bedrijven, zowel landelijk als wereldwijd.

Je website creëert aanloop in je bedrijf

Vandaag de dag kijken de meeste klanten op Google of andere bronnen via het internet om bedrijven te vinden. In feite zijn zowat alle papieren adresboeken (zoals de Gouden Gids) gewoon verdwenen in veel gebieden. Je kunt profijt hebben van een actueel gehouden website die ook lokaal gemakkelijk online te vinden is. Simpelweg door goed vindbaar te zijn, kun je klanten die in andere gevallen je bedrijf nooit zouden opmerken, zo aantrekken dat ze de weg naar je voordeur gemakkelijk weten te vinden.

Mond-tot-mondreclame werkt nu digitaal

Mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de snelste en winstgevendste manieren om nieuwe klanten aan te trekken. Maar in het digitale tijdperk zullen de meeste fans hun ervaringen met jouw bedrijf niet bespreken onder het genot van een kopje koffie. In plaats daarvan gaan ze het doen via Facebook en andere social media, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de online reviews. Dus, als jij wilt dat mensen reclame maken over jouw geweldige producten, je diensten, je prijsstelling en je klantgerichtheid, kun je maar beter zorgen dat je gemakkelijk online te vinden bent.

Het is gemakkelijk om een prachtige website te optimaliseren voor plaatselijke klanten

Tegelijkertijd met de trend dat Internet een steeds maar groter onderdeel wordt van het zaken doen, is er ook een trend dat het gemakkelijker dan ooit is om een online aanwezigheid te creëren die op professionele leest geschoeid is. Met slechts een paar korte bijeenkomsten kun je beschikken over een team van creatieve breinen zoals de onze die werken aan de webpagina’s en je Internet marketing tools die jij nodig gaat hebben. Gegeven het feit dat het zo gemakkelijk en betaalbaar is geworden om je website te professionaliseren, is er eigenlijk geen enkele reden om nog langer te wachten.

Zelfs als je bedrijf tientallen jaren heeft gefunctioneerd zonder een echt grote online aanwezigheid, is er een veelvoud aan redenen om aan te haken bij de tijdgeest en ervoor te zorgen dat jij op gaat vallen op het web.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.