1 augustus 2017

Gefeliciteerd, u hebt een website en gaat ondernemen. Er is veel informatie op het internet beschikbaar. Daarnaast is het internet gigantisch groot. Als ondernemer moet je tegenwoordig zowel nationaal als internationaal kunnen concurreren met andere ondernemingen. Hoe zorgt u ervoor dat een klant uw product of dienst kiest als hij kan kiezen tussen duizenden aanbieders? Simpel: Uw website moet SEO kwalitatief goed zijn, en met SEA lok je de klanten naar binnen.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization (zoekmachine optimalisatie).

Uit onderzoek onder mensen op het internet blijkt dat ruim meer dan de helft van deze potentiële klanten hun zoektocht begint bij een zoekmachine zoals Google. Als de potentiële klant hierin een zoekterm naar een product of diensten invoeren kunnen hierdoor duizenden hits op het scherm verschijnen.

De zoekmachine rangschikt de resultaten op relevantie, kwaliteit en populariteit. Hoe relevanter en populairder hoe hoger de website in de zoekmachine. Uit verder onderzoek blijkt dat driekwart van de mensen op het internet niet verder kijkt dan de eerste vier resultaten.

Kortom hoe hoger je positie in de zoekmachine hoe meer potentiële klanten jouw website zullen bezoeken. Het is dus erg belangrijk om hoog in deze lijst te staan. Een SEO kwalitatief goede tekst op een website zorgt ervoor dat zoekmachines de website hoger in de lijst zetten omdat de zoekterm in de tekst voorkomt en de tekst kwalitatief goed is.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren).

Bij de SEO test wordt de relevantie van de tekst beoordeeld. Bij SEA wordt de populariteit van de website verbeterd. Hoe meer mensen je website bezoeken hoe hoger je in de lijst van zoekmachines komt. Om je website een boost te geven kan je op verschillende manieren het aantal bezoekers en daarmee de vermeende populariteit (zoals Google het ziet) verbeteren. Met advertenties op Google komt uw website boven of aan de rechterkant naast de eerste vier zoekresultaten te staan. Hierdoor krijgt u bijna zeker meer bezoekers als  u de juiste zoektermen hebt gebruikt.

SEO en SEA samen een winnaar

Goed, uw website heeft een hoge SEO kwaliteit en u hebt geïnvesteerd in SEA. Dan bent u klaar voor een serieus aantal bezoekers en klanten. De beste websites zijn namelijk een mix van goede SEO kwaliteit met genoeg SEA investering!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.