Welk social media platform past het best bij uw bedrijf?

HomeNieuwsWelk social media platform past het best bij uw bedrijf?
24 september 2022

Bent u bezig met het bepalen van uw marktstrategie? Kies dan voor het social media platform die het beste bij uw bedrijf past. Dit kan u helpen bij het vinden van nieuwe klanten, het laten groeien van de omzet en het vergroten van uw online zichtbaarheid.

Met de aanhoudende groei van marketing via social media is het enige wat ondernemers en hun klanten scheidt het beeldscherm. Het uitbreiden van uw online aanwezigheid als onderdeel van uw marketingplan is een perfecte manier om uw naamsbekendheid te vergroten, direct vragen over uw producten of service te beantwoorden en nieuwe klanten aan te trekken.

Social media platform, van Tiktok tot Facebook

Van TikTok tot Facebook, er is een enorme hoeveelheid social-mediaplatforms waar u uit kunt kiezen, waardoor u misschien ook het idee hebt dat uw bedrijf op alle platforms zichtbaar moet zijn. Het kiezen van één van deze platforms om uw bedrijf zichtbaar te maken voor een specifieke doelgroep kan nogal afschrikken. Het is dan ook cruciaal eerst te bepalen wie u wilt bereiken.

Wat maakt demografische data belangrijk?

Demografische data zijn statistische gegevens die worden verzameld om te meten en te onderzoeken hoe goed een product of dienst presteert. Het wordt meestal gemeten aan de hand van kenmerken zoals leeftijd, geslacht en professionele of sociale status. Als u deze demografische gegevens begrijpt, kunt u zich richten op degenen die u wilt bereiken. Ze laten ook zien waar u uw marketinginspanningen en content-energie het meest op moet richten.

Terwijl LinkedIn bijvoorbeeld een business-to-business (B2B) platform is dat bedoeld is voor bedrijfseigenaren en professionals om hen te helpen netwerken en verbinding te maken, wordt Instagram vaker gebruikt door direct-to-consumer (D2C) merken.

Welk social media platform kunt u het beste gebruiken voor uw bedrijf?

Sommige bedrijven zijn erg visueel en gebaseerd op lifestyle (zoals meubelwinkels), andere bedrijven bieden lezers diepgaande onderzoeken aan. Gelukkig zijn wij er om u te helpen bij het bepalen van welk social media platform het beste bij welke content past.

Facebook

Facebook is waarschijnlijk het meest veelzijdige platform gezien het feit dat je er alle soorten content op kunt plaatsen. Zie het als een manier om te communiceren en verbinden met uw klanten. Plaats alles van informerende en statistische content tot speciale aanbiedingen en luchtigere berichten.

Hier zie je hoe Nike een kortingscode gebruikt om hun nieuwe lijn producten te promoten bij hun doelgroep.

Facebook is het beste platform om externe links of posts van anderen te plaatsten. Facebook Groepen kan ook gebruikt worden om een manier van communicatie te creëren tussen u als eigenaar en de doelgroep.

Ook is Facebook het perfecte platform om content van uw blog of vanuit andere bronnen te plaatsen en te delen met uw lezers. Het Facebookalgoritme werkt ook goed met video’s, dus probeer eens wat ‘achter-de-schermen’-content te maken met bijvoorbeeld uw telefoon.

Twitter

U kunt twitter het beste gebruiken om snelle, korte content te plaatsen. Tweets blijven namelijk minder lang zichtbaar, denk maar eens aan de snel veranderende trending-pagina. Een tweet mag maximaal 280 tekens bevatten, wat betekent dat het slim is om zo kort en precies mogelijk te zijn wanneer u iets met een tweet deelt. Door het snelle en korte karakter van twitter is het een goed platform om updates en nieuws te delen.

Met de retweet-functie kun je de content van anderen kan plaatsen en zo ook hun content promoten. Ook is op twitter het uploaden van visuele content populair, daarbij kun je denken aan posters en infographics. Korte video’s kunnen op twitter ook de aandacht trekken van de kijker die door zijn feed aan het scrollen is. Met de hashtag, die twitter geïntroduceerd heeft, kun je bepaalde onderwerpen volgen. Dit kunt u ook slim gebruiken om een bepaalde doelgroep te bereiken.

LinkedIn

LinkedIn is een uitstekend platform om te delen hoe u uw onderneming zich aanpast aan actuele trends of unieke inzichten over uw bedrijf te weergeven. Anders dan Facebook en Twitter wordt LinkedIn voornamelijk gebruikt als professioneel platform om nieuwswaardig en content gerelateerd aan bedrijven te plaatsen. Het is daarom een goed platform om verhalen te delen en content te plaatsen die geschikt is voor andere ondernemers of professionals. Geef uw doelgroep zo een inkijkje in uw bedrijfscultuur en deel netwerkevents die u interessant vindt of zult bijwonen.

YouTube

Youtube wordt gebruikt om videos wereldwijd te delen. Video’s kunnen zowel kort, als lang zijn. Wat het beste past hangt af van de boodschap die u wil overbrengen naar de doelgroep.

Bepaald publiek heeft bijvoorbeeld een kortere spanningsboog waardoor zij video’s die wat langer duren overslaan. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zijn dat u een diepgaander onderwerp wil laten zien. In dat geval past een langere video beter. Het maken van video’s is tegenwoordig erg makkelijk. Met uw smartphone kunt u bijvoorbeeld al leerzame content maken in de vorm van tutorials of product-demonstraties.

Instagram

Instagram kunt u het beste gebruiken om opvallende visuele content te plaatsen. Zie het als een online galerij. Naast foto’s kunnen er ook korte video’s worden geplaatst via Instagram Stories of Reels. Op deze manier kan content wat persoonlijker met uw klanten gedeeld worden.

Er worden iedere dag niet filters en mogelijkheden toegevoegd aan Instagram Stories. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld nieuwe vraag-stickers, polls, links en andere mogelijkheden kunt u nieuwe manieren van interactie tussen u en uw klant creëren.

Denk er, net als bij Twitter, aan dat u relevante hashtags gebruikt om uw zichtbaarheid te vergroten. Ook het toevoegen van de locatie, of een geo-tag in uw story, kunnen de zichtbaarheid laten toenemen.

Ondanks dat Instagram het beste werkt voor visuele merken en merken gericht op lifestyle kan ieder bedrijf Instagram gebruiken om zo haar product of service te promoten en zichtbaar te zijn.

Kies het juiste social media platform voor uw onderneming

Hier zijn nog enkele tips om te bepalen welk platform het beste bij uw onderneming past:

  1. Kies het platform waar uw doelgroep het meest aanwezig is.
  2. Kies ervoor gebruik te maken van twee of drie platforms en doe dit goed. Dat is beter dan aanwezig te zijn op alle platforms maar hier niet alle aandacht aan te besteden waardoor de doelgroep niet op ieder platform bereikt wordt.
  3. Kijk naar waar uw concurrenten gebruik van maken. Zo krijg je een beter beeld van wat voor soort content waar gepost wordt en hoe uw doelgroep wordt bereikt.
Tags:

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.