Zorg dat uw website gemakkelijk te navigeren is

HomeNieuwsZorg dat uw website gemakkelijk te navigeren is
16 september 2013

Een gemakkelijk te navigeren website is belangrijk

Mensen die uw website bezoeken gaan opzoek naar specifieke informatie. Als ze deze niet snel vinden zullen ze uw website onoverzichtelijk vinden en snel verlaten. De informatie waarop ze zochten zullen ze nu op een andere website gaan proberen te vinden. Dag potentiële klant….

Bovendien krijgen ze een ongeorganiseerde impressie van uw bedrijf.

De reden dat veel websites hun menu’s boven of aan de zijkant van hun website plaatsen is omdat de bezoekers een bepaalde formaat verwachten. De informatie is zo duidelijk en snel vindbaar. De bezoeker kan gemakkelijk navigeren door de website. Zorg dat het menu dus overzichtelijk is en toon meteen de belangrijkste kenmerken van uw website.

Ga goed na waarom mensen uw website zullen gaan bezoeken

Zijn ze opzoek naar uw contactgegevens? Willen ze de openingstijden weten van uw bedrijf? Willen ze weten of een bepaald artikel nog op voorraad is? Willen ze weten waar uw bedrijf gevestigd is? Probeer dit soort vragen te stellen over uw eigen website en zorg ervoor dat ze deze belangrijken kenmerken direct kunnen vinden op uw website en natuurlijk gemakkelijk te navigeren is.

Maar wat als mijn website nu niet gemakkelijk te navigeren is?

  • Sorteer gerelateerde pagina’s onder een groep zoals bijvoorbeeld: contact, bankgegevens en KvK.
  • Gebruik duidelijke titels zodat de bezoekers direct weten waar ze op moeten klikken tijdens het navigeren
  • Probeer plaatjes of pictogrammen aan uw website toe te voegen, deze zijn visueel aantrekkelijk, duidelijk en eenvoudig te gebruiken door uw bezoekers.

Vind u dat uw website niet gemakkelijk te navigeren is en heeft u hulp nodig om dit op te lossen? Neem vrijblijvend contact op!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.