Gevonden worden in Google? Zo simpel is het!

HomeNieuwsGevonden worden in Google? Zo simpel is het!
3 februari 2016

Vijf tips voor betere vindbaarheid

Heb je een website voor zakelijke doeleinden? Of heb je een boodschap en draag je die uit via je blog? Denk je eraan om een webwinkel te beginnen? Wat je doel ook is, voor je site is gevonden worden in Google en andere zoekmachines essentieel. Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord dat er methodes voor ontwikkeld zijn om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen. Wil je beter gevonden worden in Google? Lees dan vooral de volgende vijf eenvoudige tips.

Zorg voor interessante en goed geschreven inhoud

Zeg het zelf maar: wat lees je liever? Een standaard verhaal met geijkte zinnen of een betoog dat je van begin tot eind boeit? Het lijkt zo logisch, maar toch was het nog niet zo lang geleden dat veel websites zich bezondigden aan standaardtaal, vaak boordevol spel- en stijlfouten, zolang de juiste zoekwoorden maar op de goede plek stonden. Inmiddels straft Google dit af. Een goed geschreven verhaal houdt lezers vast. Bovendien is de kans groot dat ze jouw verhaal via social media gaan delen.

Sleutelwoorden, gebruik ze met mate

Het is een feit dat gebruik maken van de juiste sleutelwoorden enorm helpt om gevonden te worden in Google. Maar overdrijf zeker niet! Google herkent sleutelwoorden toch wel; twintig sleutelwoorden in een tekst van vierhonderd woorden maakt je verhaal minder leesbaar. Gebruik ze met mate en maak ze een logisch onderdeel van je tekst.

Ga niet spammen!

Je wilt gevonden worden in Google en dat mag iedereen weten! Maar is spammen de juiste methode? Misschien kom je in de verleiding om bij elk interessant blog, forum of social media een verwijzing naar je website achter te laten, maar wees daar voorzichtig mee. Het is toch veel beter om eerst interesse te wekken met een inhoudelijk betoog? Als je aan het eind verwijst naar je website, is de kans veel groter dat deze bezocht gaat worden.

Plan je backlinks

Gevonden worden in Google gaat een stuk gemakkelijker als populaire websites naar jouw site verwijzen met een backlink. Echter, Google straft je af als je een backlink achterlaat op een site die aantoonbare nonsens publiceert of inhoud bevat die je niet met jouw site geassocieerd wilt zien. Ga liever uit van je voornaamste doelgroepen en onderzoek welke sites zij bezoeken. Laat daar je backlink plaatsen.

Maak gebruik van expertise

Een succesvolle website onderhouden, dat gebeurt met vallen en opstaan. Niemand is expert op alle gebieden. Maak gebruik van de expertise die online te vinden is of maak gebruik van de diensten van een leverancier voor wie websites bouwen die echt gevonden worden in Google de dagelijkse bezigheid is.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.