17 december 2015

Videomarketing voor je bedrijf kan het aantal bezoekers van je website enorm toe laten nemen

Waarom is dat eigenlijk zo? Mensen brengen tegenwoordig steeds meer tijd op internet door. We zijn nieuwsgierig en we willen graag zoveel mogelijk informatie tot ons nemen, zonder er veel voor te hoeven doen. Misschien herken je het volgende bij jezelf: een video kijken gaat gemakkelijker dan een tekst lezen. Je wordt snel meegesleurd in een sfeer, waarin je bijvoorbeeld moet lachen om een grap, of ontroert wordt door iets. Emoties overbrengen is een kracht van video marketing en dat heeft diverse voordelen.

De voordelen en aandachtspunten van videoreclame

Om te beginnen is video makkelijk te vinden op internet. Dit komt omdat zoekmachines voorrang geven aan filmpjes. Misschien denk je nu gelijk aan Youtube – begrijpelijk – maar op Youtube wordt een video minder snel gevonden dan op sociale media zoals Facebook. Overweeg welke sociale media bij je bedrijf past en zet daar je video neer. Via sociale media is een video makkelijk te delen, waardoor je een enorm bereik creëert.

Daarnaast is video veelzijdig. Voor ieder doel is wel een passend script te maken met een eigen stijl en sfeer. Beelden kunnen meer teweeg brengen dan woorden en waar het om emoties, humor en een bepaalde boodschap gaat, is video een uitstekend medium. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat 52% van de mensen meer vertrouwen heeft in een aankoop na het zien van video marketing. Na het zien van een video is de kans dat iemand een product koopt maar liefst 174% groter dan wanneer een video afwezig is.
Belangrijk bij het ontwikkelen van video marketing is dat je weet wie je wilt bereiken. Als je video niet veel bekeken wordt, maar wel gezien wordt door de mensen van jouw doelgroep, heb je je doel bereikt. Sommige video’s worden enorm veel gedeeld, zonder dat mensen een product kopen of de website bezoeken. De video schiet dan zijn doel voorbij.
Wanneer je video marketing op Youtube plaatst, hou er dan altijd rekening mee dat je voldoet aan de richtlijnen. Anders kunnen zij je video verwijderen.

Tips voor het ontwikkelen van videomarketing

  • Een voor de doelgroep relevante video kan ontzettend veel verkeer naar je website genereren. De inhoud van een filmpje is daarom het belangrijkste punt om aandacht aan te besteden.
  • Videomarketing hoeft niet duur of gelikt te zijn. Het belangrijkst is dat het bij jouw doelgroep past.
  • De kwaliteit van je video is ook belangrijk, omdat publiek de neiging heeft om af te haken bij bijvoorbeeld slecht geluid.

Een video is niet alleen geschikt om je bedrijf of producten aan te prijzen, maar kan ook informatie bevatten over het gebruik van producten of diensten. Mensen ervaren het als vertrouwd wanneer ze informatie voor zich zien over een product of dienst. Zo kan een delicatessenzaak of supermarkt een video plaatsen over het klaarmaken van bepaalde recepten. Dit enthousiasmeert mensen om zelf iets smakelijks te bereiden en ingrediënten te kopen.

Samengevat: houd je doelgroep voor ogen en bedenk een concrete boodschap waarmee je de aandacht trekt. Met deze richtlijnen wordt je marketingvideo zeker een succes!

Zelf aan de slag

Als je je goed focust op je doelgroep, is video marketing een belangrijk middel om bekendheid van je bedrijf te creëren. Video’s krijgen voorrang van Google, wat ervoor zorgt dat je meer verkeer naar je website genereert. Met relevante, pakkende inhoud en een geschikt social media kanaal zorgt video marketing voor trouwe klanten. Laat zien waar je bedrijf voor staat met interessante videomarketing!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.