Zo verhoogt u de conversie van uw webwinkel!

HomeNieuwsZo verhoogt u de conversie van uw webwinkel!
14 augustus 2015

Eenvoudige tips om  de conversie te verhogen van uw webwinkel!

Het is de bedoeling van uw webwinkel. U wilt dat bezoekers ook daadwerkelijk aankopen gaan doen. U heeft een aanbod, het staat online en nu moet het gebeuren. Nu zou alles gewoon vanzelf moeten gaan.
Is dat ook zo? Valt het in de praktijk soms niet tegen? Conversie verhogen voor uw webwinkel, zou dat niet beter kunnen? Met de volgende 11 tips zult u een heel eind komen.

Tip 1: Maak een aantrekkelijk design

Uw potentiële klanten kunnen kiezen uit diverse webwinkels. In de praktijk blijkt dat een aantrekkelijk design waaruit uw identiteit duidelijk naar voren komt, mensen doet terugkeren en positieve invloed heeft op het verhogen van de conversie voor de webwinkel. Een mooi en verzorgd uiterlijk wekt vertrouwen en straalt kwaliteit uit. Het geeft een premium en daarmee voorkomt u ook dat u uzelf degradeert tot alleen maar prijsvechter.

Tip 2: Onderschat de kracht van kleuren niet

Wij mensen zijn visueel ingesteld. Kleuren doen wat met ons en onderzoek heeft uitgewezen dat met goede kleurcombinaties emoties gestuurd kunnen worden. Conversie verhogen voor uw webwinkel werkt met een juiste kleurkeuze. Vergeet daarbij niet dat sommige kleurencombinaties te fel zijn en vermoeid maken. Dat werkt averechts, net zoals te weinig contrast. Wees slim en laat uw kleurenontwerp door een panel mogelijke klanten uittesten.

 

Tip 3: Zorg voor leesbare en aansprekende teksten

Gele letters op een turquoise achtergrond, u kunt er van verzekerd zijn dat klanten meteen afhaken. Uw teksten moeten goed leesbaar zijn en de ogen van uw lezers rust gunnen. Dit bevordert het verhogen van de conversie. Daarnaast moeten ze uitnodigen tot lezen; ze moeten uw mogelijke klanten boeien. Maak goed gebruik van ‘keywords’ en volg de regels van Search Engine Optimalization (SEO) om uw webwinkel hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen, maar overdrijf niet. Uw teksten moeten ook grammaticaal correct zijn en niet de indruk wekken van ‘geforceerde’ termen gebruik te maken.

Tip 4: Creeër shortcuts met buttons

Als u wilt dat uw potentiële klanten andere pagina’s van uw webwinkel bezoeken, maak het ze dan makkelijk. Gebruik als wegwijzers duidelijke knoppen, ‘buttons’ en geef ook aan wat ze met een muisklik daarop kunnen verwachten. Ook dit bevordert conversie!

Zelf eenvoudig buttons creëren? Probeer CSS Button Generator eens!

Tip 5: Maak uw buttons duidelijk zichtbaar

De knoppen waarachter de andere onderdelen van uw webwinkel te vinden zijn, moeten duidelijk zijn. U kunt ze het beste een opvallende plek geven. Bovenaan de pagina is een hele goede keuze.

Tip 6: Kleur, grootte en contrast van uw buttons

Uw buttons moeten voldoende groot zijn om op te vallen en ook wat betreft kleur en contrast duidelijk afsteken tegen de achtergrond. Werk gerust met pijltjes om ze aan te geven. Vergeet ook niet dat ze een tekst nodig hebben die de klant aanzet tot actie ondernemen.

Tip 7: Gebruik illustraties en foto’s

Uw klanten willen zien wat ze kopen. Maak duidelijke foto’s en geef uw klanten de mogelijkheid in te zoomen om details te zien. Conversie verhogen gaat met mooie foto’s een stuk gemakkelijker.

Tip 8: Wijs uw klanten de weg

Ontwerp uw webwinkel met het oog op de klant die voor het eerst komt. Laat de hele infrastructuur van uw webwinkel erop gericht zijn de klant zo duidelijk mogelijk de weg te wijzen naar alle onderdelen die voor hem interessant zijn.

Tip 9: Creëer rust met een enkele kolom

Geef de klant niet teveel details tegelijk, maar gun zijn ogen rust. Bied uw producten bij voorkeur aan in één enkele kolom. Zo voorkomt u dat de aandacht afgeleid wordt.

Tip 10: Investeer in voldoende responstijd

Er is niets zo frustrerend voor een klant als lang moeten wachten voordat de volgende pagina van uw webwinkel laadt. Zoekmachines belonen een snelle site ook met een hogere positie. Als uw pagina’s meer dan vijf seconden nodig hebben om te laden, kost dat u veel klanten.

Tip 11: Maak gebruik van Social media

Niks is zo vervelend als overal je naam en gegevens achter te moeten laten via online-formulieren. Zorg dat uw klanten kunnen inloggen met Facebook of een ander social account. Uiteraard zullen ze wel NAW-gegevens moeten achterlaten om hun aankopen te ontvangen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.