5 webdesign blunders die u beter kunt vermijden

HomeNieuws5 webdesign blunders die u beter kunt vermijden
10 januari 2015

5 webdesign blunders die u beter kunt vermijden

Ondanks dat er veel website beheerders zijn die denken (of beweren) dat ze alles weten, zijn er veel van hen die nog steeds dezelfde ongelukkige ontwerpkeuzes maken. Zoals veel designers, beheerders, ontwerpbureaus en instanties bezig zijn met de productie voor hun klanten, nemen ze vaak niet de tijd om hun eigen site (of sites) bij de laatste trends houden.

1. De website is totaal niet mobiel vriendelijk

Wanneer u start met de ontwikkeling van uw website, zorg ervoor dat u op tijd begint met het schalen en responsive maken van uw website. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon of tablet waarmee ze op het internet surfen. Bovendien krijgt u een extra bonus: uw website ziet er ook geweldig uit op grotere beeldschermen.

Hulp nodig? Daverend kan uw website goed zichtbaar maken op elk apparaat.

2. Een website met een Flash intro die u niet over kunt slaan

Het is 2015! Tijd is geld.en als de bezoekers van uw website niet snel de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn, is de kans groot dat ze snel uw website zullen verlaten. Waarom? Omdat ze te lang moeten wachten totdat de Flash intro afgelopen is. Als u eindelijk een plekje heeft gevonden in de bioscoop zit u ook niet aandachtig naar de previews te kijken toch? Waarom dit dan met uw eigen site doen? Ik waardeer mooie grafische effecten zo nu en dan, maar geef de bezoeker van uw website de mogelijkheid om de flash intro te omzeilen.

3. De gehele website is in Flash

Over webdesign blunders gesproken, heeft u uw hele website is in Flash? Zonder HTML-versie? Dit is zeker niet aan te raden.
Een volledige Flash website neemt ons terug in de tijd naar 2006. Anno 2015 zal een volledige flash site over het algemeen een negatief effect hebben.

  • Ten eerste, uw website zal niet gevonden worden in de zoekresultaten van Google. Google is altijd opzoek naar content op uw website, en aangezien Flash geen HTML is zal Google geen content herkennen. Een mooie flash website is leuk, maar wat heeft u aan een website zonder bezoekers?
  • Ten tweede, niemand met een iOS apparaat zal in staat zijn om uw website te bekijken. Er zijn zeker plekken op uw website om Flash te gebruiken, maar zet het slim in en zorg ervoor dat de bezoekers niet te snel vertrekken van uw website door teveel poes pas door Flash elementen.

4. Geen contactformulier op de website

Een eenvoudige contactformulier is een gateway die uw bezoekers de mogelijkheid geven zich te verbinden met uw organisatie. Een belangrijke tip: Hou het simpel en zorg dat het gebruiksvriendelijk is. Een hele waslijst aan vragen voordat het contactaanvraag verzonden kan worden is af te raden.
Zodra een gebruiker een bericht heeft verzonden via het contactformulier, laat ze dan weten dat het bericht succesvol is verzonden.

5. Geen contact informatie op de website

Dit is een groot maar gelukkig een zeldzaam probleem, maar er bestaan (ongelofelijk maar waar) nog websites bestaan waar geen contactinformatie op staat. Bezoekers die uw website bezoeken zijn snel opzoek naar informatie en als ze de ze niet snel vinden zult u de bezoeker van uw website verliezen. Als u wel contactgegevens op uw site hebt, maak het de bezoekers gemakkelijk om in contact te komen met uw organisatie, dat is tenslotte wat u wilt! Probeer de contact informatie te plaatsen waar het snel en duidelijk zichtbaar is. Bijvoorbeeld in footer of header van de website.

Wilt u deze kenmerken aanpassen op uw website maar u heeft geen idee hoe? Daverend helpt u graag op weg, neem vrijblijvend contact met ons op.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.