15 juli 2014

Hoe weet u of uw bedrijf een blog nodig heeft of niet?

Veel van onze klanten vragen: “Heeft mijn bedrijf een blog nodig?” – “Hoe kan een blog mijn bedrijf helpen?” Hier vindt u enkele tips om te bepalen of uw bedrijf behoefte heeft aan een blog.

Heeft u momenteel wekelijkse of maandelijkse nieuwe inhoud op uw website?

Als dit niet het geval is dan zou een blog een goede oplossing zijn. Google (en andere grote zoekmachines) willen namelijk verse inhoud zien op uw website. Google kan zien als er vernieuwing is op uw website en dat er verse nieuwe inhoud geplaatst wordt dat uw klanten op de hoogte houdt. Dit is een geweldig signaal aan Google dat u nog steeds in het bedrijfsleven zit en een goede bron van informatie bent voor mensen die een zoekopdracht plaatsen in zoekmachines.

Bent u gepassioneerd over uw diensten of producten?

Dan kan bloggen een fantastische manier zijn om uw passie te delen met andere en om nieuwe klanten kennis te laten maken met uw producten of diensten.

Hoe schrijft u een blog voor uw bedrijf?

Bloggen is geen online dagboek, als u gaat bloggen over uw bedrijf is dat totaal verschillend dan een statusupdate op Facebook. Bloggen voor een bedrijf gaat over het delen van net genoeg informatie om het vertrouwen op te bouwen van uw capaciteiten. Daarnaast probeert u door middel van call-to-actions uw potentiële klant over te halen om met uw bedrijf in zee te gaan.

Waar moet u over schrijven?

Deze onderwerpen kunnen variëren van bijvoorbeeld nieuwsonderwerpen, uw ervaringen, de laatste trends, tips en tricks, enzovoorts. Ga brainstormen over bepaalde onderwerpen waarover u kunt gaan schrijven. Weet hoe u uw blog moet gebruiken voor het verbeteren van uw vindbaarheid in Google. Meer lezen over zoekmachine optimalisatie en hoger scoren in Google.

Moet u iemand inhuren om te schrijven voor uw blog?

Als u iemand anders inhuurt om voor uw blog te schrijven, zal dit nooit de vakbekwaamheid of de passie uitstralen die u bezit. Stel uw bezit al 10 jaar een administratiekantoor en u laat iemand een blog artikel schrijven die alleen slechts de basis dingen weet over een boekhouden, zal dit blog artikel nooit zo krachtig zijn als dat u het zelf schrijft. Als u er toch voor kiest om iemand anders te laten schrijven voor uw blog, zorg er dan voor dat diegene verstand van uw branche heeft.

Ook moet u er op letten dat er geen dubbele content wordt geplaatst op uw website, dan kunt een op de zwarte lijst van Google komen te staan!

Hoe voegt u Social Media toe aan uw blog?

Social Media netwerken zoals: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en vele anderen zullen geïntegreerd moeten zijn in uw website. De bezoekers van uw website moeten met een simpele knop gemakkelijk uw blogartikel kunnen delen op social media netwerken. Hiervoor zijn verschillende WordPress plugins te downloaden.

Heeft uw bedrijf een blog nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met Daverend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.