27 juni 2014

Hoe scoort u hoger in Google?

SEO is een zeer complexe zaak en er zijn veel dingen die u kunt doen. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen of hebben een misleidende opvattingen over wat belangrijk is. SEO verandert de hele tijd en het is belangrijk om het op een eenvoudigere manier te begrijpen, anders moet u zich elke half jaar heropvoeden met de nieuwste Google updates.

Wilt u hoger in Google scoren? Hier vindt u 5 eenvoudige tips om uw positie in Google te verbeteren die relatief eenvoudig zijn toe te passen.

1. Raak vertrouwd met Google Analytics

Analytics klinkt wetenschappelijk en ingewikkeld, maar dat is niet! Het is veel eenvoudiger dan u denkt. Ja, het kan zo ingewikkeld zijn als u wilt, maar ook kan het doodsimpel zijn. Het hangt allemaal af van wat u wilt gebruiken. Analytics heeft veel informatie over hoe bezoekers omgaan in uw site, waar gaan ze heen, waar komen ze op, hoe lang blijven ze, waar komen ze vandaan en ga zo maar door.

2. Let op duplicatie

Een basisregel van SEO is dat duplicatie van content slecht is. Google wordt steeds strenger met het controleren of er kopieën zijn gemaakt van andere websites. Wilt u dat uw website hoger in Google komt? Creëer dan unieke content en probeer creatief te zijn om.

3. Interne links

Zoekmachines houden ervan dat websites logische interne links hebben, de navigatie goed in orde is en een logische structuur opbouw heeft, zodat de zogeheten robots “er beter doorheen kunnen kruipen”.

Dit is iets dat u gemakkelijk toe kunt passen en hoger in Google scoort. Denk alvast na over wat u wilt dat de bezoeker gaat doen op uw site en maak gebruik van interne links. Maak interne links beschikbaar om direct uw gebruiker te laten communiceren met uw website. Denk er ook over na dat een bezoeker geïnteresseerd zou kunnen zijn in het bekijken van andere pagina’s, zonder dat ze eerst hoeven terug te keren naar de startpagina. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een breadcrumb navigatie, links in de footer, vergelijkbare categorieën in de zijbalk en een duidelijkte gebruiken navigatiebalk.

4. Anker tekst

Anchor tekst is een stukje tekst met een link naar een andere pagina. Als uw site enkele links naar andere pagina’s in uw website heeft, is het raadzaam om te linken met een anchor tekst.

5. Start een blog om hoger in Google te komen

Als u een blog start creëert u automatisch nieuwe content voor uw website, wat dus betekent dat u op meer zoekwoorden gevonden kunt gaan worden. Maar een blog helpt u ook om de wereld te laten zien dat u een expert bent in uw branche. U kunt via uw blog oplossingen aanbieden voor problemen die mensen kunnen hebben.

Als u bang bent dat u niet veel tijd hebt of niet weet waarover u moet schrijven, hier 6 gouden regels voor het bloggen. Als u eenmaal begint met het bloggen zult u zich realiseren hoe leuk het kan zijn! Als de inhoud van uw blog goed is dan zullen mensen u vanzelf vinden. Op deze manier vind u mensen die praten over via uw sociale netwerk en meer links naar uw website plaatsen, dat is wat u wilt als u hoger in Google wilt scoren.

Start vandaag nog met het toepassen van deze tips en laat uw website hoger scoren in Google

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.