23 juni 2014

Wat een webdesigner wilt weten

Als u van plan bent om uw bestaande website een make-over te geven of een nieuw bedrijf te starten en u wilt weten hoe een website effectief voor u kan werken, dan zijn er verschillende punten om over na te denken voordat u een afspraak maakt met een webdesigner.

Waarover u nagedacht moet hebben

Er bestaat een zeer lange lijst, maar de basis om goed van start te gaan zijn in gesplitst in drie categorieën:

  • Wat u wilt doen – functionaliteit
  • Hoe het eruit moet komen te zien – uiterlijk
  • Wat u wilt wat de bezoeker doet – doel

Functionaliteit gaat over hoe de website werkt

Het is de moeite waard om alvast een schets te maken welke functies u zeker wilt op uw website. Hoe wilt u dat de pagina’s werken? Wilt u dat alle pagina’s worden weergegeven in het hoofdmenu of in een onderafdeling? Bijvoorbeeld: Wilt u de verschillende diensten die u aanbiedt in het hoofdmenu laten zien of wilt u liever een pagina ‘Diensten’ met subpagina’s die de afzonderlijke diensten in subpagina’s hebben? Functionaliteit omvat ook zaken zoals een online betaalsysteem, social media, het downloaden van documenten, interactieve formulieren, het plaatsen van video’s, audio en andere functies die de ervaring van de websitebezoeker beïnvloeden.

Uiterlijk gaat over de look en feel

Dit geldt ook voor de kleuren, de lay-out en het ontwerp die u wilt gebruiken. Om uw ontwerper zo goed mogelijk te helpen dit goed te krijgen is het een goede zet om alvast eens te surfen op het internet om zo een lijst op te doen van websites waarvan u het uiterlijk mooi vindt en belangrijker, waarom u dat zo wilt.

Als u van een fris, overzichtelijk, overwegend witte website houdt en uw webdesigner weet dat, zult u niet eindigen met een donker, sierlijke website die u niet wilt!

Het doel is iets dat mensen vergeten

Als ik vraag; ‘Wat wilt u dat mensen doen op uw website?’ Dan wordt er vaak gezegd; ‘ Het kopen van mijn spullen’; tenzij u al een e-commerce website heeft is dat waarschijnlijk niet erg realistisch.

Er zijn veel potentiële doelen voor een website: bezoekers laten reageren op uw blog, bezoekers zich laten aanmelden op uw website om gratis tips te downloaden, het inschrijven voor een cursus of webinar, feedback geven, het vragen naar meer informatie of zorgen dat de bezoeker simpelweg de telefoon oppakt om naar uw bedrijf te bellen.

Als u met dit soort informatie in uw achterhoofd een naar een afspraak gaat en alles duidelijk uitlegt, heeft een beter kans om een website te krijgen die u wenst.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.