25 juni 2015

4 creatieve toepassingen voor Google Alerts

Google Alerts is een van Googles verborgen juweeltjes. Het is echt een krachtig hulpmiddel voor het bijhouden van trends of interessante onderwerpen. Google Alerts is misschien niet een van de meest populaire diensten van Google, maar het is zeker het proberen waard. Het kan op vele verschillende manieren gebruikt worden. Als u het nog niet gebruikt, is het nu een goed moment om er mee te beginnen.

Waarvoor kunt u Google Alerts precies gebruiken? 4 creatieve toepassingen voor Google Alerts.

Maak geautomatiseerde zoekopdrachten over u of over uw bedrijf

Een van de beste en grappigste toepassingen van Google Alerts is dat u kunt bijhouden hoe vaak er over u of over uw bedrijf geschreven wordt. Of u nu probeert uit te vinden of mensen roddelen over u persoonlijk of als u wilt weten wat mensen zeggen over uw bedrijf, Google Alerts maakt het mogelijk om dit voor u bij te houden.

Het enige wat u hoeft te doen is het intypen van uw naam of de naam van uw bedrijf in de zoekopdracht. Vertel Alerts of u op de hoogte gehouden wilt worden over alle resultaten of alleen de resultaten met een hoge kwaliteitsgehalte. Ook kunt u aangeven wanneer en hoe vaak u deze informatie toegezonden krijgt.

Blijf op de hoogte van nieuws van uw geboorteplaats

Als u ver van huis woont, maar toch wilt weten wat er gaande is in uw oude wijk, kan Google Alerts u hierbij te helpen. U kunt simpelweg in de zoekterm de naam van uw geboorteplaats aangeven of als u echt specifieke resultaten wilt, een postcode. Net als alle Google zoekopdrachten, kunt u zoveel zoektermen toevoegen als u zelf wilt om de zoekresultaten te verfijnen.

Zoek voor aanbiedingen, kortingen en promoties

Google Alerts is zeer geschikt voor het verzamelen van informatie, maar het is ook handig te gebruiken als “koopjes jacht tool”. U kunt gemakkelijk een alert instellen voor specifieke aanbiedingen of kortingen van uw favoriete merk of product. Als u alles heeft ingesteld, kunt u lekker achterover leunen. Laat de koopjes maar komen!

Ga op banen jacht!

Als u werkloos bent of gewoon op zoek naar een betere baan, dan kunt u alle hulp gebruiken. Google Alerts kan voor u zoeken naar specifieke vacatures. Google Alerts stuurt de resultaten direct naar uw mailbox zodat u direct aan de slag kunt gaan met solliciteren op de nieuwste vacatures.

Google Alerts is waarschijnlijk een van Googles meest onbekende instrumenten, maar als u het goed gebruikt, is het een juweeltje!

Link Google Alerts: https://www.google.com/alerts

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.