9 Manieren om te zorgen dat de websitebezoeker uw website niet verlaat

HomeNieuws9 Manieren om te zorgen dat de websitebezoeker uw website niet verlaat
15 juli 2015

9 manieren om te zorgen dat de websitebezoeker uw website niet verlaat

Uit onderzoek blijkt dat 30 tot 50% van elke website bezoeker de website verlaat na het bekijken van de eerste webpagina. Een gemiste kans! Hoe zorgt u er nou voor dat de bezoeker uw website niet verlaat?

1. Pas uw oude design aan

We leven niet meer in het stenen tijdperk. Als uw website verouderd is en de website staat nog vol met bewegende beelden zoals .gif animaties, niet goed leesbaar is voor mobiel of tablet, ouderwetse en saaie lettertypes zoals comic sans, dan is het tijd voor een redesign van uw website! U hebt immers maar 15 seconden om uw websitebezoeker te overtuigen.

2. Matig het gebruik van verschillende lettertypen

Een onmiddellijk signaal aan de bezoeker dat uw website verouderd is, is het gebruik van teveel verschillende lettertypen. Als u meer dan twee of drie verschillende lettertypen gebruikt op uw homepagina, zorg er dan voor dat dit aantal wordt verminderd om een meer moderne look te creëren.

3. Probeer een groter lettertype

Ook kan de grootte van uw lettertype invloed hebben op de bezoektijd. Als u een lettertype gebruikt van minder dan 16 pixels, zal dit de leesbaarheid van uw website kunnen aantasten.

4. Gebruik alinea’s en titels

Lettergrootte is belangrijk, maar het gebruik van alinea’s en titels net zo goed! Een hele lap tekst zonder breekpunten geeft de bezoeker wantrouwen en het is niet fijn om te lezen. De website bezoeker scant immers eerst de website en leest vaak alleen de titels en afbeeldingen. Als ze het interessant genoeg vinden en het design sluit goed aan, pas dan zullen ze de content gaan lezen.

5. Voeg statistieken toe aan uw website

Wanneer u statistieken toevoegt aan de inhoud van uw website, bouwt u meer vertrouwen op met de bezoeker. Mensen vertrouwen er meer op, ongeacht wat de data zegt. Dit geeft de mogelijkheid om de website extra op te vullen en de bezoeker langer op uw website te behouden.

6. Stimuleer de bezoeker te reageren op uw artikelen

Het stimuleren van de bezoekers om reacties achter te laten op uw blog is een gemakkelijke manier om uw bounce rate te verbeteren. Wanneer de bezoeker een reactie heeft achtergelaten, zal hij of zij direct worden doorgestuurd naar een andere pagina. Weer een extra kans om de bezoeker langer te behouden op uw website.

7. Zorg voor interne links in de content

Veel bezoekers scannen naar informatie die ze nodig hebben, wanneer ze het eenmaal gevonden hebben, drukken ze een paar keer op de “backspace” knop om terug te keren naar de homepagina. Probeer dit te voorkomen door op elke pagina minimaal 1 tot 3 interne links in de content te plaatsen om de bezoeker te stimuleren om ook andere pagina’s te bekijken.

8. Gebruik een exit pop-up plugin

Als geen van de bovenstaande tips werken om de bezoekers op uw site te behouden, overweeg dan een exit pop-up plugin. Deze plugin zal een pop-up te activeren wanneer de bezoeker uw website dreigt te verlaten. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een speciale aanbieding weer te geven in de pop-up.

9. Laat externe links alleen openen in een nieuw venster

Het hebben van externe links die in hetzelfde venster geopend worden, zorgen ervoor dat de bezoekers uw website verlaten. Dat is toch het laatste wat u wilt? Zorg dat de aandacht van de bezoeker op uw website gevestigd is en niet op die van externe links. Als u externe links plaats, zorg er dan voor dat deze in een nieuw venster geopend wordt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak van uw onderneming een online succes

Follow Us:
Help & Support

Daverend  © 2023. Alle rechten voorbehouden.