Een gemakkelijk te navigeren website is belangrijk

Mensen die uw website bezoeken gaan opzoek naar specifieke informatie. Als ze deze niet snel vinden zullen ze uw website onoverzichtelijk vinden en snel verlaten. De informatie waarop ze zochten zullen ze nu op een andere website gaan proberen te vinden. Dag potentiële klant….

Bovendien krijgen ze een ongeorganiseerde impressie van uw bedrijf.

De reden dat veel websites hun menu’s boven of aan de zijkant van hun website plaatsen is omdat de bezoekers een bepaalde formaat verwachten. De informatie is zo duidelijk en snel vindbaar. De bezoeker kan gemakkelijk navigeren door de website. Zorg dat het menu dus overzichtelijk is en toon meteen de belangrijkste kenmerken van uw website.

 

Ga goed na waarom mensen uw website zullen gaan bezoeken

Zijn ze opzoek naar uw contactgegevens? Willen ze de openingstijden weten van uw bedrijf? Willen ze weten of een bepaald artikel nog op voorraad is? Willen ze weten waar uw bedrijf gevestigd is? Probeer dit soort vragen te stellen over uw eigen website en zorg ervoor dat ze deze belangrijken kenmerken direct kunnen vinden op uw website en natuurlijk gemakkelijk te navigeren is.

 

Maar wat als mijn website nu niet gemakkelijk te navigeren is?

  • Sorteer gerelateerde pagina’s onder een groep zoals bijvoorbeeld: contact, bankgegevens en KvK.
  • Gebruik duidelijke titels zodat de bezoekers direct weten waar ze op moeten klikken tijdens het navigeren
  • Probeer plaatjes of pictogrammen aan uw website toe te voegen, deze zijn visueel aantrekkelijk, duidelijk en eenvoudig te gebruiken door uw bezoekers.

Vind u dat uw website niet gemakkelijk te navigeren is en heeft u hulp nodig om dit op te lossen? Neem vrijblijvend contact op!

1 Comment

  • Wallace
    Posted 15 uur ago 21:36 0Likes

    Greetings! Very helpful advice within this post! It’s the
    little changes that make the largest changes. Thanks for sharing!

Leave a comment

06 4145 8700

KvK: 51722364   -   BTW-nr: NL 202.603.817.B02

Daverend.com © 2021. Alle rechten voorbehouden.