Onze Blog

0

Daverend sponsort Mwendo Projects

Daverend Webdesign draagt goede doelen een warm hart toe. Zo hebben we onlangs onze expertise ingezet om een website te creëren voor Mwendo Projects, een organisatie in Oeganda die zich inzet voor hulpbehoevende kinderen.

Mwendo Projects

In 2005 is Richard Tusasibwe zich in Oeganda gaan inzetten voor (wees)kinderen in het Mwendo Parish Kabale District. Deze kinderen leven in erbarmelijke omstandigheden en hebben vaak geen ouders meer. HIV en slechte hygiënische omstandigheden hebben hier voor veel slachtoffers gezorgd. Met behulp van het Mwendo Project ondersteunt men arme families en weeskinderen door voedsel en onderdak te bieden en te zorgen voor onderwijs. Het is de uiteindelijke bedoeling om de gemeenschap van Mwendo zoveel mogelijk uit de armoede te halen. Daverend sponsort Mwendo Projects om dit doel te kunnen bereiken.

Het Project ondersteunt inmiddels een aantal scholen in de omgeving. Het geeft hen financiële middelen zodat zoveel mogelijk kinderen onderwijs kunnen volgen en later een baan kunnen vinden. Maar men zorgt ook op andere manieren voor ondersteuning. Veel jonge kinderen (van twee tot vijf jaar) moeten hier bijvoorbeeld grote afstanden te voet afleggen om vers drinkwater te halen. Dit is niet alleen slecht voor hun gezondheid maar kinderen komen erdoor niet, of te laat, op school. Mwendo Projects probeert hier iets aan te doen door te zorgen voor meer plaatsen waar drinkwater kan worden gehaald. Daverend sponsort Mwendo Projects graag zodat schoon drinkwater voor deze kwetsbare bevolkingsgroep snel binnen handbereik komt.

Wilt u meer weten over Mwendo Projects? Kijk dan op de www.mwendoprojects.org

Reacties ( 0 )

    Laat een reactie achter

    Your email address will not be published. Required fields are marked *